Frigiliana er en lille levende by, hvor du finder en stor fred og ro.

Frigiliana er omgivet af bjerge, og har derfor milde vintre og varme somre. Frigiliana er unik med sine hvidkalkede huse og  smalle trappegader. En historisk hvid bjerglandsby, en pueblo blanco. Byen er usædvanlig smuk og charmerende, er flere gange kåret til at være den smukkeste hvide landsby. Byen har den bedst bevarede arabiske bykerne, af byerne i La Axarquia. Byen er placeret op ad bjergene, ca. 400 m over havet. 

Frigiliana er omgivet og beskyttet af bjerge på alle sider. Byen nyder derfor et særligt mildt klima. Vintrene er milde og somrene varme, med kun lidt nedbør, der er sol 320 dage om året. Beliggende på sydskråningen af Sierra Tejada ved den spanske sydkyst, ca 60 km øst for Malaga, er den nabo til den fredede nationalpark. Direkte fra byen er der et stort antal vandreruter op i bjergene og ned langs flodlejet. Den er bygget ind i den stejle bjergskråning på Maurisk grundlag. De fleste gamle brostensbelagte stræder er så snævre, at det forhindrer passage af trafik Frigiliana har et blomstrende handelsliv. Man kan købe alt til livets opretholdelse i de små butikker. Her er fiskehandler, flere købmænd, grønthandlere, en økologisk butik, bager og slagter. Byen producerer sin egen olivenolie, honning, rosiner og en let krydret halvsød vin, som er velegnet til madlavning. Her er masser af små restauranter og tapasbarer

Hver torsdag er der marked i byen. Rundt omkring i byen er der anbragt smukke keramiktavler, som fortæller den lokale historie om de kristnes fordrivelse af maurerne, om det sidste store slag i 1569, som satte det endelige punktum for et århundreder langt maurisk herredømme.  Et rummeligt herredømme, hvor der var plads til både jøder og kristne. 

Hvert år i august holdes den store byfest, Fiesta de las tres culturas (de 3 kulturers fest), hvor man hylder dén tolerance.  Den gamle sukkerrørsfabrik er den sidste i Europa, hvor man stadig udvinder sukker fra sukkerrør. og laver sukkerrørshonning.  Der er ca. 3000 indbyggere i Frigiliana. I den nye bydel bor mange børnefamilier og i den historiske bydel flere ældre. Har man ikke lejet bil, er det nemt at tage bussen ned til strandene og den hyggelige by Nerja.

Del siden